issimm


festival dansa cardona. presentació . catadansa . programació . formació . premsa . patrocini i mecenatge . desplegable . imatges . informació útil . blog xid .

FESTIVAL MÉS DANSAcatadansa

El XID s'inclou en la xarxa CATADANSA. L'any 2008, la Fani Benages, la Jetti Hoenish i la Mariàngels Riu vàn crear aquesta xarxa de festivals, mostres i accions entorn de la dansa per a poder donar més difusió als dos esdeveniments i per unir les forces amb el treball conjunt.

Per a l'edició d'aquest any 2009, la idea de treballar en xarxa pren forma i s'amplia, s'afegeixen a la xarxa les col·laboracions del festival "Tapas y Danza" dirigit per Toño Monzón a Villanueva de Gállego (Saragossa, Aragó) i l'organització de la companyia de Maria Antònia Oliver (Palma de Mallorca, Illes Balears).

Totes les organitzacions d'aquests esdeveniments són estructures petites. Tots els esdeveniments van més enllà de la programació artística, en el sentit d'oferir una activitat de més àmplia, que inclou conèixer un espai (un poble, una parc natural, un castell, una petita ciutat, un monument històric...), compartir un àpat; tot al voltant de l'eix de la dansa.

CATADANSA ofereix una experiència completa que inclou: gaudir d'un espectacle, conèixer un espai i compartir i comentar aquesta experiència amb els altres (públic i artistes), tot dinant junts o prenent una copa. Aquesta experiència dona una qualitat significativament diferent a aquests esdeveniments.

REIVINDIQUEM LA DESCENTRALITZACIÓ I LA SOCIALITZACIÓ DE LA CULTURA

REIVINDIQUEM LA CULTURA SENSE COMPLEXES I ELITISMES

Aquesta unió d’interessos comuns es materialitza amb l’embrió d’una xarxa que neix amb la voluntat de continuïtat i d’aglutinar sinèrgies d’altres propostes similars.

CATADANSA aposta per la qualitat artística en espais excepcionals de la Catalunya central, un àmbit geogràfic tradicionalment pobre en programacions arriscades, innovadores i originals.

La particularitat dels espais on es desenvolupen aquests festivals, promou la proximitat i la relació directe entre els artistes i el públic.

catadansa pretén apropar la dansa a tothom amb naturalitat, trencant els estigmes i el fals elitisme que envolta sovint aquesta disciplina. La creació de nous públics és per tant una tasca inherent en els dos festivals que formen part de la xarxa.

CATADANSA ha de ser una eina per donar a conèixer els dos festivals més enllà de les fronteres geogràfiques, esdevenint una plataforma pels artistes participants i un aparador diferent pels programadors i professionals del sector.