issimm


. issimm índex . issimm fotos . issimm espai . issimm links . issimm contacte .
Tornar enrere

LA LLUM DEL NEGRE

del 07.05.11 al 19.06.11

Jordi Lafon

inauguració: dissabte 14 de maig a partir de les 18.00h.

apunt biogràfic

És Tècnic Superior en Arts Aplicades al Mur per l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic.

És membre vocal d’H, Associació per a les Arts Contemporànies de Vic des d'on participa activament en les seves activitats, en especial des de 1995, com a curador conjuntament amb altres artistes i crítics d'art en la selecció d'artistes per les mostres biennals anomenades Thambos.

Ha rebut diversos premis i reconeixements en pintura, petita escultura, instal·lacions i projectes artístics a Catalunya i Anglaterra.

LA LLUM DEL NEGRE

Podem pensar la pintura com a un llenguatge universal capaç de desvetllar el mínim o el màxim d'una idea, transitant per un territori bidimensional que esdevé suggeridor i, a l'hora, capaç de guarir tots els misteris.

En pintura, el color negre ha tingut variades aplicacions. Ha estat utilitzat per donar foscor matisant els colors. Ha intervingut en tècniques com la perspectiva i, ha estat molt útil per destacar elements importants amb colors vius respecte d'un ambient més apagat. Lentament, el color negre, ha anat adquirint una identitat pròpia, convertint-se en objecte d'estudi i experimentació plàstica.

En aquesta mostra, el color negre, destaca per ser tant rellevant com el dibuix o la matèria. El color negre, en un sentit simbòlic, esdevé objecte i subjecte acompanyant la idea, de vegades, fins i tot, essent la idea. La seva capacitat per crear contrast i energia, dins d'una pintura, justifica l'aparent contradicció del títol de l'exposició que emfatitza sobre aquests valors.

Les pintures exposades a la Sala ISSIMM són una reflexió sobre la retòrica dins el paisatge entre: matèria, forma i color. És un treball experimental que, malgrat trobar-se en un punt proper a la tradició de la pintura, encercla altres combinatòries possibles.

A La llum del negre la matèria que culmina en forma és desvetllada per la llum, que ens permet veure el negre que dibuixa les formes per mostrar-nos el paisatge.


Jordi Lafon


descarregar currículum Jordi Lafon>

descarregar carta >

www.lafonrierola.com >